-

Elérhetőségek

Coral-Mount Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Kilátó u. 4.
Telefon:
+36302176935
E-mail:
ferenc.bozi@gmail.com


Tevékenységi körök

Szeglemezes tetőszerkezetek tervezése, gyártása, építéseSzeglemezes tetőszerkezetek tervezése, gyártása, építése

Ismertető a szeglemezes tetőszerkezetekről.

A szeglemezes rácsos tartós szerkezet lényege, hogy az építéshez a gerendáknál kisebb keresztmetszetű faanyagot használnak, amit a csomópontokban bepréselt, egyenként több száz apró szeget tartalmazó lemezekkel kötnek össze. Az így kialakuló kötések mérnöki pontosságúak és nagyon erősek.
A tartókat számítógéppel tervezik, méretezik és nagy pontossággal gyártják.
Így meglepően nagy, akár 20 m körüli fesztávok is lefedhetőek közbenső alátámasztás nélkül.
A szerkezet nagyon merev, alakváltozásai sokkal kisebbek a kéttámaszú tartókénál. Fontos előnye az is, hogy nem ad át vízszintes erőket az alatta levő falakra.
A megoldás sok évtizede ismert. Elterjedését azonban korlátozza, hogy a tartók nagy méretük miatt közúton nehezen, vagy egyáltalán nem szállíthatóak, és a gyártás is általában nagy, bonyolult csarnokokban történik.
Mi helyszíni előregyártást alkalmazunk, amivel mind a két fő problémát kiküszöböljük.
A gyártást általában az elkészült, lebetonozott fogadószinten végezzük, ahonnan már csak a helyükre kell beemelni az elemeket.  A gyártás így akár egy lapostetős épület tetején is megoldható.
Az elkészült szerkezet költségei a hagyományos tetőszerkezetéhez hasonlóak, a fő megtakarítást a vasbeton födém, a hozzá tartozó belső főfalak és azok alapozásának elmaradása jelenti.
Az előnyök elsősorban a nagyobb fesztávú, kevésbé tagolt épületeknél jelentkeznek, ahol a más tecnológiákkal lehetségesnél sokkal nagyobb összefüggő, szabadon alakítható terek valósíthatóak meg.


Vissza az előző oldalra!
Coral-Mount Kft. - Magyar