-

Elérhetőségek

Coral-Mount Kft.

Cím: 9700 Szombathely,
Kilátó u. 4.
Telefon:
+36302176935
E-mail:
ferenc.bozi@gmail.com


Épületeinkről

Könnyűszerkezetes épületekKönnyűszerkezetes épületek

Ismertető a Coral-Mount Kft. könnyűszerkezetes technológiájáról.

 

Észak-Amerikában és Észak-Európában sok évtizede természetes mindenki számára, hogy a családi házak könnyűszerkezetes, favázas technológiával épülnek, a luxus igénytől a kis erdei építményekig.

Ezt a fa természetessége, tartóssága, a szerkezetek kiváló hőszigetelése, gyors, rugalmas építhetősége és nem utolsó sorban a költséghatékonyság indokolja.

Mi is ilyen keretszerkezettel dolgozunk, egyedi méretezéssel, helyszíni szereléssel. Így elmaradnak a magas üzemi rezsiköltségek, könnyebb, rugalmasabb a szállítás.

 

A megvalósulás folyamata:

 

 • A megrendelő elképzelései és a meglevő helyszín adottságai, lehetőségei alapján megtervezzük az épületet. Az építész tervek díja 1-1,5%.
 • Elkészítjük a fogadószintet. Általában sávalap készül, a fogadószint sík betonozott felület, A szennyvíz csatorna és használati víz csövei a beton alá kerülnek.
 • A fogadószintre talajnedvesség elleni bitumenes vastaglemez szigetelés kerül, majd az épület vázszerkezetét állítjuk fel. A vázszerkezet 15 cm vastag,  7,5*15 cm, illetve 5*15 cm impregnált fenyő, kombinált láng, rovar és gombamentesítéssel kezelve. A szerelőpallót lecsavarozzuk az aljzathoz, a vázat kitöltjük 15 cm vastag üveggyapot hőszigeteléssel. A külső falakban elhelyezzük az elektromos védőcsövezést, és a belső oldali párazárást.  A falakra kívül-belül 12mm, éghetetlen Betonyp lapokat csavarozunk. A belső felületre gipszkarton burkolat kerül.
 • Elhelyezzük a helyszínen előregyártott szeglemezes tetőszerkezetet. A tartók alsó, vízszintes öve képezi a födémet. Ezt párazáró fóliával lezárjuk, tűzálló gipszkartonnal borítjuk, felette 25cm üveggyapot hőszigetelést helyezünk el.
 • A szaruzatot védőfóliával borítjuk, átszellőztést képezünk, lécezzük elkészítjük a párkányok lambériázását, a bádogozást és a tetőfedést. Általában Bramac tetőrendszerrel dolgozunk.
 • A válaszfalak fémvázas gipszkarton rendszerrel készülnek.
 • Elhelyezzük a nyílászárókat. Általában  műanyag külső szerkezetek, a bejárati ajtó igény szerint választható.  A belső ajtók préselt fa szerkezetek.
 • Elkészül a víz, fűtés és elektromos alapszerelés. Általában padlófűtést javaslunk, kondenzációs gázkazánnal. Igény szerint kandalló kémény és kandalló is építhető.
 • Az aljzatot 8cm vastagságú polisztirol lapokkal hőszigeteljük, erre kerül az aljzatbeton, majd a tetszés szerint kiválasztott kerámia, vagy laminált padlóburkolat.
 • A külső falakra EPS alapú 10cm vastagságú hőszigetelő vakolat rendszer kerül, igény szerinti színezéssel.
 • Elkészül a vizes és elektromos szerelvényezés,  csempézés, belső festés, választás szerinti anyagok felhasználásával. A felhasznált anyagok egyénileg választhatók, érték egyeztetéssel.
 • Az irányárak a közmű költségeket az épületen belül, illetve attól 1m távolságig tartalmazzák.

 

A kész szerkezet hőszigetelése kiváló, a körben, összefüggően végigfutó 25cm hőszigetelésnek köszönhetően. A várható élettartama a hagyományos szerkezetekével azonos.

 

 

Várható kulcsrakész építési költség 2018 évi árszinten átlagos, kb. 100m2 alapterület esetén

nettó 180 000-190 000 Ft/bruttó m2  (az épület külső méreteivel számolva)

 

Szerkezetkész ár a kulcsrakész ár 35-40%-a.

 

A fizetés ütemezése a készültségi fok szerint általában 4-5 előleg részletre bontva történik

 

 


Vissza az előző oldalra!
Coral-Mount Kft. - Magyar